Evenement

De Wielerronde De Wijk is in 2019 wel wezenlijk anders dan alle voorgaande edities. Voor het eerst sinds héél lang wordt de wedstrijd ook opengesteld voor alle jeugdcategorieën! Om 09.30 uur zal het startschot klinken voor de jongste jeugdcategorie 1 (jeugd 8 jaar), jongens en meisjes. Om uiteindelijk vlak na het middaguur de finish te beleven van de jongens categorie 7. De wedstrijd is voor de jeugd aangemerkt als plaatsingswedstrijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Jeugd in Ameide, medio juni dit jaar!

Vanaf 13.45 uur zal de dameswedstrijd (elite/beloften/amateurs/junioren) worden weggeschoten en tegen 15.00 uur zijn de heren (elite/beloften/amateurs) aan de beurt. De verwachting is, dat de wedstrijden tegen 16.30/17.00 uur zullen worden afgesloten.

De hele dag door zal er met de medewerking van “De Wiek Actief” een hapje en een drankje worden verzorgd in de daarvoor ingerichte tent bij het dorpshuis “De Havezate”.

Renners en rensters (dus jeugd, maar ook alle andere categorieën) worden hierbij opgeroepen om zo snel mogelijk in te schrijven via de KNWU-website, zodat wij als organisatie weten waar we aan toe zijn, zeker qua prijzen en prijzengeld! De zogenaamde “bijschrijvers” zullen op de wedstrijddag een klein bedrag in rekening gebracht krijgen en zij zullen sowieso in de startopstelling achteraan starten!