Nieuws

Bedankt!

Het bestuur van De Wiek op Wiel’n wil haar trots en haar dankbaarheid uitspreken. We hebben zondag een mooie Ronde van De Wijk beleefd en konden dat beslist niet organiseren zonder de meer dan 50(!) vrijwilligers, zonder de trouwe sponsoren, zonder het toegestroomde publiek en zonder alle deelnemers. Heel veel dank daarvoor!

Voor het eerst in de lange geschiedenis van wielerrondes in het dorp De Wijk was de wedstrijd ook opengesteld voor alle jeugdcategorieën. Blij om te zien dat de Nederlandse top bij deze jonge wielrenners de weg naar De Wijk heeft kunnen vinden! Om half 10 werden de jongste wielrenners van amper 8 jaar oud weggeschoten. Hartverwarmend en zeker voor herhaling vatbaar! Felicitaties aan de winnaars in de categorieën 1 t/m 7, resp. Levi van der Kaa, Dido Jalving, Nick Riemeijer, Joris Nomden, Thomas Huitema, Jelle Weierink en Thom van der Werff. Maar ook felicitaties aan alle andere wielrenners en wielrensters, die de strijd zijn aangegaan op ons parcours in De Wijk!

De dameswedstrijd was prachtig. Een kopgroep van 9 dames ging halverwege de koers met elkaar op pad en zij zagen winnares Nancy van der Burg in de laatste ronde wegrijden. Bijzonder knap dat de sprint voor plek twee werd gewonnen door de junior-dame Maike van der Duin uit Assen. Melanie Hessling werd derde. Nadat de heren door wethouder Jan van ’t Zand waren weggeschoten, bleef er lang een grote kopgroep. Toen de KNWU-jury vanwege het naderende onweer de wedstrijd met 10 ronden inkortte, sprongen er drie renners weg. Rick Pluimers uit Enter won uiteindelijk de wedstrijd, Karsten Veen (nog maar 18 jaar oud!) uit Westerlee werd verdienstelijk tweede. Edwin Wielink uit Twello maakte het podium compleet.

We zijn inmiddels alweer een paar dagen verder. Dagen van opruimen, nagenieten, evalueren en plannen maken voor de toekomst. We naderen de 60e Ronde van De Wijk. Voor ons smaakt het naar meer; hoop dat jullie ook net zo enthousiast zijn geworden van deze topsport in ons mooie dorp!

Jeugdwedstrijden in De Wijk! (24-4-2019)

Op zondag 19 mei 2019 wordt de Ronde van De Wijk verreden. Dit jaar ook voor alle jeugdcategorieën vanaf categorie 1, jeugd vanaf 8 jaar! De wedstrijd geldt als plaatsingswedstrijd district Noord voor het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen van 15 juni dit jaar. De wedstrijden starten op 19 mei al om 09.30 uur. Kom kijken naar de nieuwe Nederlandse wielrensterren!
Inschrijving voor deze wedstrijden staat nog open voor alle jeugdwielrenners en -rensters met een wedstrijdlicentie. Schrijf op tijd in, zodat we rekening met jullie kunnen houden in het bepalen van het aantal prijzen! Bovendien: zogenaamde bijschrijvers starten sowieso achteraan en zijn nog eens een klein extra bedrag schuldig. Inschrijving nu is (uiteraard) gratis! Tot zondag 19 mei!